.

.

Tuesday, June 18, 2013

JPO = Jangan Pegi ooOoo

Assalamualaikum Selasa…

Hari ini dah 18 Jun 2013 dah beberapa hari jer lagi nak sambut bulan Ramadhan. Bila bulan puasa jer terus ingat pasal baju raya. Haissshhh aku ni, orang lain sibuk nak rebut pahala puasa aku pulak sibuk dok fikir baju raya dah! Hehehehe..

Alhamdulillah masih bernafas dan diharapkan moga diberi umur yang panjang dan rezeki yang melimpah ruah agar dapat aku berpuasa pada tahun ini. Aminn..

Ok, dah stop intro kat atas! Sekarang aku bercerita mengenai percutian aku semasa cuti sekolah yang lepas. Selepas seminggu aku pindah rumah baru, cuti sekolah pun bermula dan ikutkan hati mau jer habiskan masa cuti kat rumah kemaskan rumah yang bagaikan tsunami masa tu. Maklumlah baru pindah kan…so banyak barang yang belum unpack lagi. Hall rumah pun dah jadi macam store dah time tu.

Tapi memandangkan sang suami dan kawan opisnya dah bookedhotel and ticket Legoland since awal tahun lagi, maka kami teruskan bercuti ke Johor Bahru.

Bertolak seawal pagi pada Wesak Day 24th May 2013 ke JB. Destinasi pertama kami ialah Johor Premium Outlet (JPO). Aku sebenarnya nak datang sini jer… Legoland tu kalau tak pergi pun takper! Ahaks..

Sampai jer kat sana, baru la aku tau seronok ke tidak tempat tu. Barulah aku dapat tau feeling shopaholics. OMG! Bagi aku memang best! Sebenarnya kat sini barang2 dia out of season skit la mean bukan new arrival la. Tapi what do u think if 6 bulan lepas aku tengok harga kasut Timberland yang aku nak tu RM600 +++ kat Timberland Boutique KL, kat JPO hanya RM299 jer. So murah la kan… walaupun dah setengah tahun berlalu kasut tu, bagi aku ok jer! Janji selesa dan still trendy. Sama juga dengan COACH, yang laest design takder kat sana, yang ada season lepas2 la. So still COACH kan and orang tetap beli.

Aku ngan sang suami kat sana shopping macam duit tu kitaorg dapat petik dari pokok jer… Hahhaha.. bukan aper sebelum ni we all asyik shopping barang rumah jer. So barang2 we all, macam kasut, baju, and accessory we all dah lama tak amik kisah. Baju pun pakai yang sedia ada jer sampai buruk. Jadi bila dah ader peluang shopping ni, dapat pulak dengan harga yang lebih murah dari kat KL, apa lagi dah macam masuk game show ‘ Spend and Own’ la kan.. (game show syok sendiri)

So sangat puas hati dengan apa yang we all beli. Barang yang dibeli adalah keperluan dan ada juga kehendaknya! Heheheheh.

20130524_142214

Parking Ticket…kampung tak aku? parking ticket pun nak capture kan? hahahah

Nasib baik parking dia murah. Lama juga kitaorang kat sana. Dari pukul 2.19pm sampai pukul 7.20pm.

P1040954

Verangan nak shopping kat MK. Tapi errrmmm jalan dulu la kata sang suami.

Posing jer la dulu depan MK

P1040946

Bersama Ibu Adis and Baby Queensya. Ini wife kepada colleague sang suami yang sama2 bercuti dengan kami

 P1040949P1040951

Isteri2 dan Suami2…lain2 pict ok!

20130524_171100

Terujanya nak masuk COACH. Hamboi nak masuk pun kene baratur!

Setengah jam juga lah beratur nak masuk sini.

20130524_15573220130524_15572520130524_155646

Tengok punya ramai nak masuk COACH. Beratur panjang plak tu. Kebetulan hari aku pergi tu sesapa yang masuk ke sana boleh dapat 30% off extra. Wow banyak kan! tu yang ramai beratur nak shopping COACH tu.

image-1369388517360-V Yeayyyy… dapat satu Handbag COACH dengan less sebanyak 80% ok. Daripada RM1.6k tinggal RM534 sahaja..

20130524_171102

Sang suami ni giler kasut. So he’s grabbed 4 pairs plak tu…dasyat! 

20130524_202348

comey tak kak ton pakai sunglass ni?

image-1369790895007-V image-1369790912315-V image-1369790977865-V

Hasil menuai di JPO… bak kata sang suami JPO tu Jangan Pegi Oooo…habis duit kat sana sampai tak sedar. So balik KL kene tanam pokok banyak2 supaya boleh keluarkan daun duit…hahhahahha

20130528_102303

Ini lah handbag yang aku beli tu. Tapi bag ni aku dah hadiahkan kepada mak aku =)

20130526_191553  Paling aku puas hati beli jam Fossil ni dengan harga RM120.00 sahaja. Murahkan! Cuma kotak cantik takder la coz Fossil outket kat JPO ni kalau nak kotak cantik tambah RM5. Aku pilih tak perlu kotak la.

ok…next entry will be Legoland Experience!

No comments: