.

.

Thursday, August 29, 2013

Kisah Open House

Salam Khamis semua…

Sebelum aku menulis di sini, aku ader tengok2 diary kehidupan aku ni! Wah banyaknya jemputan rumah terbuka. Erm boleh ker nak attend semua ni.

Hari Sabtu ada 5 jemputan, hari Ahad ada 4 jemputan! Ikutkan hati memang nak attend semua. Tgk minggu2 lepas la, bukan main banyak jemputan, tapi yang sempat pergi 2 3 buah rumah jer. Minta maaf la kengkawan yg mana sy tak sempat datang tu =)

Memandangkan sekarang ni kita di Bulan Syawal, mak jemah (aku) taku bebenor nak timbang berat! alahai bukan per, mak jemah makan mengalahkan orang mengandung! Hadoiii

Semalam aku timbang berat, sambil tutup mata! Ya ampun, ku buka sikit jer jari jemari aku yg menutup muka nak nengok nyer angka pada penimbang tu! (dah rupa tengok citer hantu mak jemah ni kan!)

Aiseeehhh men! berat dah naik 2 kg. Like a Yo Yo la. turun 5kg now naik 2 kg. OMG omg omg! Tapi mak jemah tak gelabah sangat coz mak jemah ni bukan Angelina Jolie! Kalau la Angelina Jolie berat badan naik 2 kilo agak2 la apa dia buat? Hahahha mak jemah rasa la kan mesti dia dah muntahkan balik apa yang dia makan 5 hari 5 malam! tak pun dia puasa kan! Hissssshhh entah la, tak tau aku!

Ok solution yang aku buat ialah makan bila perlu! Wah perlu la kan amik bekfast, lunch and diner! Tapi, tapi tapi sepanjang bulan syawal ni aku tak amalkan lansung eat cleans uollsss…(apa kebenda eat cleans tu?…haaaa sila selak blog aku ni yg lepas2 k)…Patut la naik berat aku ni! Takper, relax lagi…

dah2 kisah berat badan…STOP WISHING AND START DOING. camtu la nak semangat balik tuk turunkan berat badan!

Sekarang aku teringin nak bercerita kisah makanan open house raya ni. Setakat ni, mana2 aku pergi open house, makanan wajib ada ialah ayam masak merah, laksa, nasi himpit, rendang dan kuih raya. Dan semua tu makanan fav mak jemah pulak! Apa lagi geleng kepala la rakan tidur mak jemah tengok mak jemah makan!

Rakan tidur mak jemah ni slalu cakap bila tgk mak jemah makan ‘lupa la tu nak kurus’… Oppssss mak jemah bila bulan Syawal memang tak Allergic lansung perkataan tu…kata2 itu bagaikan angin sepoi2 bahasa yang menyapa pipiku yg gebu lalu pergi membawa habuk2 make upku! hahahhahahah…Amboihhh

So bulan Syawal memang bulan MAKAN lah untuk aku! No DIET, No STRESS and No EAT CLEANS…hahahhaha lepas bulan Syawal jadual makan seperti sedia kala. (nak tau jadual sedia kala sila selak entry sebelum ni)

Opppssss mak jemah ada amik gambar mak jemah yg STYLO MYLO and VOGUE the VASS gitew (arhhh perasan cantik pulaaakkkk) hahahha..

IMG_20130817_125806  Ni nak kuar beraya dengan baju raya yang ke berapa ntah!

DSC_0343

Theme color block katanya!

IMG-20130827-WA0006    Thanks Liza, jemput datang beraya. Ini open house keduaku! Makanan yg disajikan sangat sedap. Pssssttt mak jemah baru jer kenal kawan mak jemah ni. Rupanya ada history! Hissshhh dah kata cikgu sejarah, mestilah setiap saat itu bersejarah!

IMG-20130827-WA0007 Ini minggu lepas hari Sabtu. Sabtu minggu lepas sebenarnya aku ni kene kerja, tapi ku gaghi utk mohon cuti sebab nak attend wedding sepupuku! Wahhhhh sepupu kesayangan Mak Jemah ni!

DSC_0373  Ini kakak pengantin! Maaf pengantin, gambarmu semua dalam phone rakan tidurku. Maka ini je yg hadoo dalam my Experiazku!

2 comments:

Elyn Sani said...

Berkenan sungguh dgn bj masz yg itam ni!!!

Schajar McFlurry said...

baju pink ijau tu sangat comei dan cantik dan unik! :)