.

.

Monday, October 28, 2013

Buku Program Untuk Masquerade Party

Salam semua.

Dah lama aku tak jenguk blog! Rindu bukan kepalang nak update kat blog sebab dah banyak sangat kisah aku dah captured tapi tak sempat nak cerita jer.

Memula aku nak cerita tentang kisah kerja aku lagi. Aku realize kerja cikgu memang tidak mudah yang disangka oleh orang yang bukan menjadi guru. Macam-macam kerja cikgu kene buat. Bukan dari segi akademik jer malah kerja non-akademik pun banyak juga. Tapi yang pastinya cikgu ni pasti boleh buat sebab aku rasa cikgu adalah superhuman. hehehehe

Ok kerja yang paling latest aku buat yang non-akademik iaitu buat buku program untuk Majlis Makan Malam Tahunan sekolah aku. Tema sekolah aku kali ni Masquerade Pop Glam Nite (Color Block)! Hambik kau...kene perah

Puas aku perah otak nak fikir macam mana nak buat buku program yang Vogue the Vass gitew bersempena tema yang Intrend ni. Fuhhhh berpeluh juga aku nak pikul tanggungjawab ni. Yang lebih berat aku rasa bila memikul sebagai ketua AJK buku program.

Fikir dan fikir dan juga berkongsi idea dengan sang suami serta ahli AJK yang lain, maka aku dapat idea nak buat buku program ala2 kad jemputan kahwin gitew...hahahhaa

Jom tengok

Hasil kerja saya semasa di meja pendaftaran =)
Bangga tau!

Cantik tak?

Color Block kan?

Lipat jer macam ni



Kreatif tak aku?


Alhamdulillah, akhirnya setelah aku berhempas pulas menacari kertas, decoration and all the things nak siapkan buku program, maka terhasil lah 140 keping buku program untuk party cikgu-cikgu ni.   

Terima kasih buat sang suami yang banyak membantu dan juga kawan2 cikgu ahli ajk buku program yang banyak membantu juga. Tanpa korang takkan siap buku program ni.



No comments: