.

.

Tuesday, November 5, 2013

Tak pernah aku buat!

Assalamualaikum dan Salam Maal Hijrah!

Senangnya hati bila cuti panjang! Aku cuba avoid rasa stress and fikir pasal kerja. Ini semua duniawi tapi bila aku fikir balik, kalau aku ikhlas dan jujur dalam kerja Insha Allah, akan dipermudahkan oleh Nya.

So semalam Isnin yang sangat best bila dapat spent time bersama mereka yang aku cinta dan sayang. Weeee... memang release habis segala stress yang ada. Alhamdulillah!

Bangun seawal pagi pukul 5.30pagi. Kemudian keluar rumah dalam pukul 7 pagi keluar breakfast bersama sang suami sebelum hantar dia ke opis. We all breakfast kat gerai nasi lemak area opis sang suami's opis. Macam biasa 2 orang makan 3 bungkus nasi lemak. Macam sorang tu 1 1/2 bungkus la. Hahahhaha Monster kan we all?Kemudian hantar sang suami ke opis.

Bila dah hantar sang suami, aku trus pi amik bff aku kat Puchong Utama plak. Seawal  jam 8pagi dah ada kat depan rumah dia. Hahahhahah. So we all bertolak ke Kota Metropolitan Kuala Lumpur pepagi buta. Jalan clear and senang aku mengharungi highway ke KL coz ramai lagi masih bercuti kot kan! So everything smooth =).

Tujuan asal ke KL seawal pagi ni sebenarnya nak collect kad kredit aku kat Maybank Ampang Park. So trus ke Ampang Park and parking AP memang clear.Wahhhh susah nak jumpa parking clear kat AP. Aku lah paling happy bila parking senang ni. Memandangkan bank bukak around 9 am so aku and bff aku lepak breakfast kat Old Town White Coffee Ampang Park. Lepak, gossiping and laughing. Memang best! Kitaorg imbau kembali masa kat UPM dulu, cerita masalah masing2, find and solve prob dalam kepala otak masing dan share pasal hidup masing2...wah seronok sangat. Memang hilang segala duka.

Ok lepas settle hal amik kad, maka we all truskan perjalanan ke KLCC, opps before kuar parking dari Ampang Park, we all ternampak macam ada kebakaran kat GTower depan Ampang Park tu. So masa tu nampak ramai orang kat bawah building berdekatan LRT Station Ampang Park and dengar siren bomba dan dari building kelihatan asap berkepul2. Ntah apa la sebabnya!

Ok, we all sampai KLCC dalam pukul 10.30 am camtu. Tempat pertama yang kami singgah MAC Cosmetic. Teruja habis bila sampai kat sana. Rasa macam nak beli semua benda! (Bajet macam retis plak kan!) Hahhahaha. Bila sampai sana sales girl Natasha layan we all dengan best skali. So kami rasa sangat best bila berada kat sana. We all kat sana lebih kurang 1 jam 30 minit juga! Mana tak nya coz we all siap make over lagi, belajar teknik make up la and macam2 tips we all dapat. Lepas tu banyak juga la aku beli like make up base, concealer, lipstick, face mist, brush and loose powder.  Hahhahah terbang duit aku!

Sukanya bila muka aku diamanjakan

Ini part make over mata, katanya!
Habis jer kat MAC, we all jelajah KLCC yang dah lama aku tak pegi. Lepas tu we all had lunch at DOME Cafe. Lepak and laughing lagi. Hahahhaha...itu jer la kerja nya kalau dua org ni berjumpa! Lepas habis lunch, kami ke Bodyshop pulekkkk. Kat sana pun aku shopping lagi. hishhh tak tahan dengan sale and awesome product ni. Maka di sana aku beli lipstick and compact powder jer.

After penat berjalan-jalan ni we all decided balik la. Dalam pukul 2.30pm kitorg pun kuar KLCC then trus antar my bff balik rumah. Sampai rumahnya dalam pukul 3.10 pm dan aku lepak lagi kat rumah dia. Hahhahaha, sakan kan! Ye la sementara nak tunggu pukul 5.00pm nak amik sang suami kat opis. Nak balik rumah aku memang malas dah coz rumah bff aku ni dah dekat opis sang suami.

So pukul 5pm dah terpacak kat depan opis sang suami. tetiba bff aku tadi call ajak dinner skali kat Bangi ngan hubby dia pulak! Hahhahahha. Sang suami pun layan kan ajer plak tu. Wahhhh ini seharian aku ngan bff ni. So after amik sang suami, kami terus ke Bangi, D'One Steak House. Seharian bersama kan! Tak pernah aku buat la sebelum ni. We all lepak dinner sampai kul 9 pm la. Memang best sangat the whole day ngan dia jer.

Thanks Eida Hasrul being my lovely BFF. I love you =)


My Lady
Aku yang masih gemuk tau! Ada plak komen aku dah kurus. Kalau kurus mesti berat aku 50kg.
a few kg to go please!

Aku punya hanya Hot Choclate without sugar!

Ini lah barang yang aku beli...Acc aku dah susut ni...!
Jom kumpul duit semula


Haaaa....try make up baru uolls. I pakai MAC ni. Hahhahah


2 comments:

Shakila Hashim said...

Mmg cantikla kak..sy lak try saphora hrtu...tgk alat mekap mmg menggila

Elyn Sani said...

Kalau msk mac mmg selalu terjebak beli lebih dr 1 brg!!!