.

.

Thursday, December 19, 2013

Parameswara Ikan Bakar, Umbai, Melaka

Cakap pasal makan jer, aku lah manusia paling suka! Huh? Tak takut gemuk ke kak? Gemuk tu memang aku benci tapi makan tu adalah bff aku, so nak tak nak aku kene tabah mengharunginya. Cheeewwwaaah!

Last week, aku dan sang suami jejalan ke Melaka kan! So entry kali ni aku nak cerita aku pg makan kat Umbai. Ini 2nd time sebenarnya. 1st time dulu datang ngan kengkawan.

We all makan kat Parameswara Ikan Bakar, Umbai. Macam mana nak ke sana, kami guna gps jer. type Medan Ikan Bakar Umbai, maka dia akan bawa ke sana. Dari Bandaraya Melaka tu lebih kurang 25 minit jer.

Kedai ni ramai sangat orang. Masa dulu aku datang makan kat Medan Ikan Bakar, Umbai kat depan skit dari kedai ni. Luckily kitaorg pergi ke sana hari jumaat dan sesampai kat sana dapat tempat port baik punya! Alhmadulillah. Then masa we all sampai tu tak perlu berebut parking and beratur nak dapat tempat. 

Dengan senang hati we all order makan. Nak tau apa yg we all makan? Aku dan sang suami pilih and order Siakap Tiga Rasa, Butter Prawn, Sotong masak sambal, Ketam masak blackpaper dan Kerabu Mangga. Dasyat juga la kalau tengok we all makan! Hahahahhah...

Memula ingat tak bleh habis, tapi sang suami cakap less makan nasi and habiskan lauk k. Ok aku ikut kata sang suami then sampai kembung2 perut nak ngabiskan foods ni. Yang bestnya we all simpan perut dari KL lagi tau. Sebab tu boleh habis kot. Heheheheh. Puas hati juga sebab semua yang we all makan ni hanya RM99.80 shj. Kira murah la tu, kalau makan kat KL tak dapat kot!

Jom tengok Monsters over excited nak makan =)


Sukanya dapat makan!

Over excited




tak sabar ni!
Makannnnnn
Fuhhhh habis juga
ting...RM99.80

Tido jer la...sebab kenyang sangat!



1 comment:

Chot said...

so.... happy anniversary yer :)