.

.

Monday, December 16, 2013

Prank Menjadi!

Holla Holli...

Assalamualaikum Isnin. Ala lagi 2 minggu je nak golek2 bahagia kat rumah. Lepas ni dah masuk sekolah and bz la dengan kerja sekolah.

Entry kali ni nak cerita kisah minggu lepas. Kisah prank yang menjadi. Ahah.. Tak sangka prank yang aku rancang ni menjadi dan tanpa sebarang syak wasangka sekalipun. Prank apakah? Last Thursday kan 12.12.13, sudah pasti birthday sang suami. So aku nak buat dia ingat skit birthday dia tahun ni sebab tahun lepas aku buat tak tau jer. Hahahah kelakar la wife dia ni kan! (perasan)

Aku plan ngan jiran sebelah jer. Nak plan ngan kengkawan yg lain sebab memasing dok jauh and esoknya semua kerja. So hanya jiran jer la yg bole berkonspirasi. Hahahhahha. Memula aku plan benda ni end of November lagi. Paling best bila dapat jiran yang sporting and sanggup tolong belikan kek and balloon untuk plan ni.

Balloon aku semasa di Party Shop
On 10.12.13, aku dapat pict balloon and dah risau kot2 sang suami buat spotcheck fon. Kekadang suami aku ni suka juga belek2 gambar dalam fon aku. Nasib baik on 10th tu dia tak check apa2. OK done for balloon. Next day 11th Dec my jiran hantar picture cake yg telah dibelinya. Ok all those things settle. Masa utk prank jer nak tunggu.

Kek 
Malam 11th Dec tu aku lepak tgk TV dan sang suami dalam bilik bacaan buat kerja dia. Pastu lebih kurang 12.05am 12th Dec, sang suami ajak aku naik tido. Aku pun menurut la. Tetiba, bell ringing! 'Huh siapa pulak datang ni yunk?'

Sang suami buka jer pintu, tetiba dengarlah jeritan HAPPY BIRTHDAY! Yes menjadi bila dia terkejut giler and never expect apa yang dirancang. Hahahhaha...Suka sangat aku bila plan menjadi. Hahhahah. Anyway thanks a lot jiran2 aku yang sanggup berkompromi membuat surprise party ni.

Surprised 
Jiran yang sporting and best
Hadiah from me =) 
Suka la dia dengan balloon

 

No comments: