.

.

Thursday, February 27, 2014

Baking Rindu Dendam

Salam Khamis.

Baru update blog last monday, hari ini dah hari khamis. Cepatkan masa berlalu. Dah nak masuk pengakhiran minggu.

Semalam Cik Masz balik dari sekolah lambat coz on duty kene jaga bebudak Asrama prep. Dah macam warden kan Cik Masz. Cik Masz ni menurut perintah jer. Maka ku turutkan jua apa yang diarahkan.

Back to the entry tittle. Bunyi macam Cik Masz nak baking cake balik jer kan! Haaaaa ini baked rindu dendam namanya. Terliur tengok cake dari bakers cantik2. Maka Cik Masz pun baked Choc Cake tuk Birthday anak buah Cik Masz. Rupanya skill masih tajam, masih mendapat pujian sedap. Alhamdulillah.

Sebenarnya Cik Masz memang rindu nak baking macam dulu, tapi kerja hakiki Cik Masz sekarang ni adalah pendidik. Cik Masz tak nak abaikan tanggungjawab sebagai pendidik demi mencari duit lebih. Biarlah Cik Masz bersyukur dengan gaji yang dapat asalkan berkat mendidik dan laksanakan tanggungjawab terhadap anak bangsa.

Sekarang ni, Cik Masz akan baking kalau ada masa terluang la. So perhatianku hanya kerja hakiki. If korang mengidam dan teringin sangat nak try cake Cik Masz, bole PM la or wassap k. Jom la menjamu mata cake CIk Masz buat tuk anak buah =)


Choc Moist Cake with Ganache



Sempat juga masak 2 kampit meehun goreng

Ini anak buah terbaru Cik Masz

geramnya kat Arrisa ni

Anak2 buah

Happy Birthday Ana






No comments: