.

.

Tuesday, February 11, 2014

Jiran Sekepala

Assalamualaikum...

Hot hot hot day la sekarang kan! Sampai aku rasa sampai nak berdarah hidung. Ahaks. Uolls aku nak cerita ni, semalam aku tertido kat bilik jahitan. Pastu nasib baik la student aku kejutkan aku dengan ketuk pintu bilik jahitan sekuat mungkin. Nampak tak kat situ Cik Masz ngantuk sangat. 

Cik Masz ni semalam bangun awal, pastu pegi klinik menunggu setengah hari kat klinik tu pastu trus ke sekolah pulak. Loteh la hai, +++ mengantuk plak tu. Hish nasib baik la terbangun juga masa student dok ketuk pintu. Kalau la student tak ketuk pintu mau tertido sampai malam...

Ok2 sekrang Cik Masz dah rajin skit nak cerita ceriti hidup Cik Masz yang serba serabut sekarang ni. Serabut kerja and serabut dengan skin juga. Nanti Cik Masz sambung cerita pasal KULIT yer. Pssstttt my skin getting worse nowdays! uhuks

Cik Masz happy tau sekarang ni hidup dalam kejiranan yang best. Alhamdulillah. Hope ia kekal hingga akhir hayat. Dapat plak jiran yang always perihatin and tak lokek membantu. Pendek kata CIk Masz sayang ketat2 la dorang ni.

Bila dapat plak jiran yang sekepala, lagi la CIk Masz suka! Suka suki tau ada geng kan. Hehehehe. Ini nak cerita pasal lepak chill (bak kata org muda ) dengan jiran kiri Cik Masz. Kisahnya malam CNY, we all plak sesama nak tgk wayang citer Robocop.  Tgk kat TGV SetiaWalk. Tau tak uolls? Setia Walk tu kat Puchong jer. Oposite Tesco Puchong. Happening gak tau uolls.

So kami pun carpool dari rumah satu keter jer. Jiran offered nak kete dorang. Weolls kan dinner kat Little Pantry IOI Mall Puchong dulu. Lepas memasing kekenyangan, trus ke Setia Walk. Walaupun nama Setia Walk, tapi dari IOI Mall tu kene naik kete juga.

Sampai kat Setia Walk agak awal, so jejalan la round Setia Walk tu. Mak dato', Cik Masz rasa macam dah sampai Shanghai kot. Decoration dorang memang totally utk CNY la. Fuhhhhh merah jer mata sebab semua tempat warna merah and lampu pun merah. Memang Cik Masz rasa dok Shanghai la.

Pastu dah ponat berjalan, kitorg naik ke Tanjung Golden Village (TGV), tuk beli popcorn. After few minutes, kami pun masuk panggung (cinema). Ahaks review skit pasal ROBOCOP ni. Sorry Cik Masz rasa boring and menguap berkali-kali, walaupun jiran Cik Masz cakap sedih, and husband Cik Masz pula cakap ROBOCOP ni tak gagah macam dulu. Hahahhahah...whatever bagi Cik Masz ngantuk jer masuk cinema. 

Ok la. Nak buat kerja sekolah dah ni. Esok anak2 Cik Masz nak nuntut ilmu. Cik Masz kene bersedia dengan ilmu didada supaya ilmu disampaikan dengan penuh ikhlas. Semoga anak2 Cik Masz akan practice ilmu Cik Masz ni. Ameeennnnn....




Jiran Cik Masz ni keje Stewardess tau. Laki Bini keje Flight Attendant  
Double date :)

My Other Half

Yang kat belakang skali tu sepupu jiran. Dia pun baik juga sebab dia juga stay ngan jiran Cik Masz

Ini kat Setia Walk

Kekonon Classic

Masih di Malaysia 





Our camerawoman 




No comments: