.

.

Monday, November 10, 2014

Tak tau tittle apa!

Penat, tapi seronok!

Assalamualaikum.

Ada lagi ker pembaca blog Cik Masz?

Haaaaaaa, now Cik Masz buat entry malam ni. Buka blog yang berhabuk ni. (macam masuk store yang sedekad tak masuk. Berhabuk + bersarang labah + dah hampir reput isinya)

Tetiba memalam ni, buka blog pastu ada satu comment yang dia suka baca blog Cik Masz. Wahhhhhh masih ada peminat kan Cik Masz ni. Takper. Cik Masz nak kene korek all the pict for next entry. Apapun buat masa ni CIk Masz bz Ya Rabbi.

Hujung tahun, kerja sekolah, mak bapak banyak nak kene settle. Pastu Cik Masz skrg ni gegatal tangan terima tempahan kek pulak. Lagilah bertambah bz kan. Kene plak hujung tahun, banyak jer nak sambut birthday, nak sambut anniversary, nak kahwen....Ya Rabbi schedule full!

Nah, satu pict kek Mickey Mouse dari Cik Masz
Nak order whatsapp/sms 0129162098

Cerita terbaru Cik Masz, i've lost 5kg. Now I am try harder to get my ideal weight. 5 kg to go.....OMG its hard, hard and hard to loose 5kg. Setiap hari berazam nak kurang makan n nak gym-ing. Ahhaaaa but my hubby yang kurus dulu sebab dia rajin ke gym compare to me. Hahahahah...kekadang ni aku hanya 'hangat2 tahi ayam jer'.

Kalau rajin, Cik Masz memang akan kuat semangat pg gym, buat simple exercise kat rumah and control makan. But bila Nasi Arab depan mata, Pavlova ke, Nasi Beriani ke depan hidung, Ya Allah, lupa segala azam nak kuruskan badan. Ya Tuhan, lagi 5 kg jer aku nak turunkan. Baru2 ni kene demam denggi katanya (tapi bukan demam denggi pun, just simptom like demam denggi), turun 2 kg only in 5 days. Mana tak turun, makan tak lalu lansung. Baring jer keje. Takkan nak sakit kot kan baru nak turun berat badan.

Pening dok fikir nak kuruskan badan. Paling tak bleh blah bila sang suami tegur, muka tembam sangat la. Nak nangisssssssss! Tapi nak tak nak, kene hadapi and try harder tuk kuruskan badan n muka tembam ni.

Apapun Cik Masz masih bersyukur atas nikmatnya. Kalau kurus tapi dah takder nikmat makan, nak enjoy foods and nak makan sepuasnya pun tak guna juga kan. Nikmati nikmat yang ada. Alhamdulillah.

Ok lah Cik Masz dah update skit pasal Cik Masz kan. So next time Cik Masz akan update lagi k, n cerita skit2 kisah lalu yang tak sempat nak cerita.

Gambar last August






1 comment:

Shakila Hashim said...

Akak..rindunya nk bc entry2 br akak..lama sgt akak menyepi..sian pembaca2 sea mcm sy ni..serius sy pn pminat akak. Hmmm psl diet..brt sy dh cecah 70kg.. sh mcm frust nk jaga bdn n muka..tahla...still aktif tau.love u kak.