.

.

Thursday, December 11, 2014

Masak senang, makan sedap - Salmon Grill

Selamat bercuti tuk rakyat Selangor.

Duli Yg Maha Mulia,
Selamat di atas Takhta
Allah lanjutkan usia tuanku

Selamat Hari Keputeraan Sultan Selangor.

Ok uolss cecuti ni nak masak apa tuk lunch? Ke nak makan luar? Cik Masz ngan sang suami, kalau cuti n takder program memg layan TV kat rumah jer. Pastu gyming.

So makan pun kekadang malas nak masak beriya sangat kecuali mood rajin melampau. Hehehehehe. So nak senang harus masak benda yg simple la.

Cik Masz slalu akan masak campak2 jer dalam periuk ajaib pastu masak. Hahahha senang kan.

Menu nak share hari ni, Salmon Grill (periuk ajaib)

Resepi Salmon Grill
2 keping salmon (utk laki bini)
vegetables (Cik Masz guna baby carrot, brocolli, baby tomato...sebab ni jer ada dlm fridge)
Black peper
salt
mixed herb

Memula cuci salmon and vegetables. Pastu lumurkan salmon dgn garam, black peper, mixed herb. Then letakkan salmon dlm periuk ajaib tu skali dgn vegetables. Tutup periuk tersebut lebih kurang 10 minit n api yg kecil atas dapur. Kemudian boleh serve tuk makan. Kalau rasa nak kenyang over bole tambah Nasi skit.

Selamat mencuba :)


Before masak.

Ready to eat



No comments: