.

.

Saturday, November 15, 2014

Jemputla ke rumah.

Huarghhhh...

Sabtu nan indah ni, konsep bangun lambat dah macam rutin la kan. Alhamdulillah, masih bernyawa.

Sepatutnya hari ini Cik Masz ada mesyuarat PIBG hari ini (paling tak suka sebenarnya nak dtg sekolah hari sabtu, tugas punya pasal kene juga la kan, sebab takmo makan gaji buta). Tapi last minit cancel. Wahhhh melompat riang la Cik Masz. Heheheheh sampai tido pun senyum malam tadi.

Entry kali ni, Cik Masz nak jemput la semua rakan taulan yang kenal Cik Masz samada secara maya atau fizikal ke rumah Mak Cik Masz. Eh... bukan mak Cik Masz buat open house, tapi buat kenduri perkahwinan adik kesayangan Cik Masz. Haaaaa....nak datang ker? Details as below k

Perkahwinan Fizi & Linda
Date : 22th November 2014
Venue : Alor Star, Kedah
Contact Person : Cik Masz 0129162098 (whatsapp only)

Sesapa yang nak ke Kedah tu, agak2 nak makan free or nak jumpa Cik Masz mai la rumah yer. Kecil tapak tangan, bendang berelung-relung belakang rumah Cik Masz tadahkan. Hehehhehe

OH lupa pulak nak cerita. Adik Cik Masz ni lelaki. So ni belah pengantin lelaki la. Belah perempuan dah selamat dah bulan August lepas. So Cik Masz letak la 2 3 keping pict belah perempuannya yang bertemakan Purple color.

Uolls, jemput datang yer. Whatsapp jer Cik Masz kalau nak tau direction. I will guide u, promise!



Ini gambar Cik Masz, adik and sepupu sepapat.
Sebelum majlis akad nikah katanya bergambar dulu kat masjid.
Fewwww

Bersama Mak Bonda dan Mak Mommy...Ahaaaa



Ini antara rombongan pengantin lelaki yang sampai awal. Kita posing dulu deh...

Ok yang tertanya2 mana gambor pengantin tu, nanti Cik Masz upload dalam entry pengantin k. Ok bai.



Wednesday, November 12, 2014

Surprise tak jadi!

Morning lovelies

Dah breakfast ker pagi Rabu ni? 

Cik Masz harini bangun pagi and sediakan breakfast tuk sang suami pastu makan skali la. Apa menu breakfast Cik Masz hari ni? Haruslah oat + ESP Soy (1 scoop) and susu. Wahhhhh healthy tak? Ahaaaa. Ini lah breakfast laki bini setiap pagi. Tapi Cik Masz kekadang skip juga breakfast ni sebab makanan yang sedap tak selalunya sedap. Hahahahhaha. Cik Masz salute la husband Cik Masz ni dia memang amalkan betul setiap pagi telan oat ko! Haaaaa mampu?

Ok lah berbalik kepada entry semenggah kat atas, Cik Masz nak habaq mai skit cerita last October. Ada la birthday seseorang iaitu jiran Cik Masz. Dulu weolls buat surprise tuk hubby dia, la ni Cik Masz plak nak buat surprise tuk wife dia. Namanya Nana a.k.a best buddy juga la ngan CIk Masz ni. Orangnya simple, cantik and paling penting tak berkira dalam berkawan ni. 

Birthday dia 17th Oct. So Cik Masz ni plan baeeeekkkk punya dengan husband Cik Masz. Siap husband Cik Masz ni bagi idea itu ini nak buat dengan balloon semua. Wahhh teruja. A week before the date, weolls dah pi beli balloon, beli barang nak buat cake fave dia Lemon Cheese Cake. 

Sampai la on 16th (if not mistaken)  weolls dapat tau dia balik KK umah inlaw dia sebab ada hal. Sah!

Memang sah surprise tak menjadi. Hahahhahaha....tapi Cik Masz tak kisah sebab kita hanya merancang, dan Tuhan yang menentukannya. Redha dengan ketentuan. Sentiasa bersangka baik dengan Allah. 

So apa lagi, cake tu Cik Masz oter skit buat topping chocolate. Haaaa, pastu bawa ke sekolah tuk jamuan potlucks. Ada hikmahnya kan. Hehehehehe =). Balloon yang ditiup dibiarkan beterbangan dalam rumah. Hahahhahahah...Apa pun happy birthday my dear Nana. May Allah bless u and ur family and ur coming baby. Love.



Ini cake yang Cik Masz baked tuk dia. Walaupun dia tak dapat makan, tgk pun jadilah kan.
Ini bukan gambar google k. Puas la kejar balloon n stay kan dia sebelah cake ni sebab nak tunjuk effort kami nak buat surprise. hahahhhahahah

Monday, November 10, 2014

Tak tau tittle apa!

Penat, tapi seronok!

Assalamualaikum.

Ada lagi ker pembaca blog Cik Masz?

Haaaaaaa, now Cik Masz buat entry malam ni. Buka blog yang berhabuk ni. (macam masuk store yang sedekad tak masuk. Berhabuk + bersarang labah + dah hampir reput isinya)

Tetiba memalam ni, buka blog pastu ada satu comment yang dia suka baca blog Cik Masz. Wahhhhhh masih ada peminat kan Cik Masz ni. Takper. Cik Masz nak kene korek all the pict for next entry. Apapun buat masa ni CIk Masz bz Ya Rabbi.

Hujung tahun, kerja sekolah, mak bapak banyak nak kene settle. Pastu Cik Masz skrg ni gegatal tangan terima tempahan kek pulak. Lagilah bertambah bz kan. Kene plak hujung tahun, banyak jer nak sambut birthday, nak sambut anniversary, nak kahwen....Ya Rabbi schedule full!

Nah, satu pict kek Mickey Mouse dari Cik Masz
Nak order whatsapp/sms 0129162098

Cerita terbaru Cik Masz, i've lost 5kg. Now I am try harder to get my ideal weight. 5 kg to go.....OMG its hard, hard and hard to loose 5kg. Setiap hari berazam nak kurang makan n nak gym-ing. Ahhaaaa but my hubby yang kurus dulu sebab dia rajin ke gym compare to me. Hahahahah...kekadang ni aku hanya 'hangat2 tahi ayam jer'.

Kalau rajin, Cik Masz memang akan kuat semangat pg gym, buat simple exercise kat rumah and control makan. But bila Nasi Arab depan mata, Pavlova ke, Nasi Beriani ke depan hidung, Ya Allah, lupa segala azam nak kuruskan badan. Ya Tuhan, lagi 5 kg jer aku nak turunkan. Baru2 ni kene demam denggi katanya (tapi bukan demam denggi pun, just simptom like demam denggi), turun 2 kg only in 5 days. Mana tak turun, makan tak lalu lansung. Baring jer keje. Takkan nak sakit kot kan baru nak turun berat badan.

Pening dok fikir nak kuruskan badan. Paling tak bleh blah bila sang suami tegur, muka tembam sangat la. Nak nangisssssssss! Tapi nak tak nak, kene hadapi and try harder tuk kuruskan badan n muka tembam ni.

Apapun Cik Masz masih bersyukur atas nikmatnya. Kalau kurus tapi dah takder nikmat makan, nak enjoy foods and nak makan sepuasnya pun tak guna juga kan. Nikmati nikmat yang ada. Alhamdulillah.

Ok lah Cik Masz dah update skit pasal Cik Masz kan. So next time Cik Masz akan update lagi k, n cerita skit2 kisah lalu yang tak sempat nak cerita.

Gambar last August