.

.

Wednesday, February 25, 2009

'Sengal' at Office

bila da takder kejer

bila kejer da abis

bila boring surf net

bila tiada cerita di dalam blog

bila boss semua meeting

bila aku tidak terlibat dengan meeting

bila semua staff kuar lunch

bila aku jadi pemalas

ini lah hasilnyer

Ketabahan

aku...
mencari rezeki
bekerja
kerja yang halal
kenapa!!!
ada manusia yang tak pernah puas,
hasad dengki
cemburu
keji
kejam
ke atas
manusia lain
aku mula bosan
aku mula jelak
aku mula jelik
aku sudah benci
akan manusia ini
kenapa perlu????
inikah cabaran?
inikah dugaan?
inikah ujian?
dari NYA?
secubit tabah
secebis sabar
sekumat cekal
perlu ditabur
untuk jaya di kemudian nanti
Ya ALLAH
Ya TUHANKU
berilah aku petunjuk
hidayah
kurniakanlah aku
hati yang sabar
iman yang kuat
untuk aku sentiasa
bersedia
hadapi
dugaan n ujian MU
aku manusia biasa
hamba MU
yang tidak lari
lakukan kesilapan
Tiada TUHAN yang ku sembah melainkan mu YA ALLAH
dan
NABI MUHAMMAD itu pesuruhmu YA ALLAH

Tuesday, February 24, 2009

Stress...

stress....
bila aku nak tukar page blog aku
ader plak problem
bukan semalam jer....
kelmarin,
esok,
lusa
sama jer
bosannn....
ngan page skang
aku suka pembaharuan
bukan ketinggalan zaman
tension...
apa masalah technical blogspot ni
aduiiiiii
saper nyer maintenence ni
??????

Wednesday, February 18, 2009

Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41

Mengikut laman web SPA, didapati bilangan calon yang akan ditemuduga pada awal 2009 adalah sebanyak 1575 dengan bilangan kekosongan jawatan hanya 300 tempat.
........................................................
aku lah antara calon-calonnyer. gembira bercampur gementar apabila menerima surat URUSAN KERAJAAN daripada Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Antara impian dan cita-cita aku untuk memegang jawatan PTD ni walaupun ini adalah panggilan ke empat buat diriku. aku tetap tidak akan berputus asa dan berusaha untuk buat yang terbaik untuk aku, suami, ibubapa, agama, bangsa dan negara. Malaysia Boleh! Masz Boleh!

Tuesday, February 17, 2009

Monday, February 16, 2009

My Aquarium..Indahnyer Ciptaan TUHAN













Semua org dapat kejutan dari pasangan memasing...aku pun jua

On 14th Feb aku pun ader kejutan tuk my hubby n he also have something suprise for me..
from him to me

from me to him

Saturday, February 7, 2009

Weekend Diaries

bangun pagi...bukak tv...

kemas umah, cuci baju...

masak for lunch....(sambal sotong, ayam goreng, ulam tomato n nasi putih)

lunch.....

lepaking with Casino Royale (Bonds Movie)

packing for honeymoon...

surfing...

playing Layang2 wif my hubby at Selayang....

dinner kat luar....

tgk movie kat umah...

tido..zzzz

Tuesday, February 3, 2009

Nine West

ya ampun..belek nyer belek aku suka sangat kasut n clutch Nine West ni...

I wish i will get this things for my velentine gift.

oh my hubby, bacalah n selami hati isterimu yang begitu berhajat akan clutch n kasut

Nine West ni...

Monday, February 2, 2009

Nasi Ayam







Sempena cuti Hari Wilayah ni aku lepak jer la kat umah..kemas umah, cuci baju and masak for dinner..my husband kejer so aku sesorg jer la kat umah...

fikir nyer fikir nak masak aper dinner yer..??? haaaaaa....
dapat satu idea nak masak Nasi Ayam..lama plak rasa tak masak nasi ayam ni...so start kul 4pm aku masak n kul 5.15pm da ready for dinner..after my husband da sampai umah kitorg dinner sesama...

comment from Bugsme;
ermm..sedapnyer nasi ayam isteri abang masak....nak lagi....(tiga kali tambah);)