.

.

Wednesday, May 26, 2010

Aktiviti Cinta bersama kekasih hati.

DSC04234

Last sunday aku and sang suami jejalan kat Alamanda jer sambil cari tempat nak lunch..sebenarnya walaupun aku seringkali berkunjung ke Alamanda, tapi sang suami jarang sekali la…coz bukan dekat ngan dier dekat ngan aku jer..hikhilhik..

sambil jejalan tempat best nak makan, tetiba terlalu depan VINCCI..haha apa lagi masuk la kejap cuci mata jer niat dihati..

Tapi bila dah bersama banker ni, hati pun takder la sesuci taknak shopping. trus aja dong sambar 2 pairs. wah, sampai 2 sayang angkat! toink*..

hanya mampu tersenyum n berharap kekasih hatiku akan membayar nyer tanpa banyak karenah..dah nama isterikan, mesti si dia turutkan jua..=)

pastu kitaorg decided makan kat A&W coz aku nak sangat rootbeer + float..

DSC04236

DSC04238DSC04239

gambar yang dicandid oleh si isteri dan sang suami

Sangat gumbira dapat kasut baru..

DSC04245

2 pair of Vincci Shoes..

Tuesday, May 25, 2010

Wallet Baru

DSC04199

Aku perlukan wallet baru..yeay..sang suami please take note yer…ur wife need wallet baru ni coz wallet lama dah rosak and dah calar2.

aku dah pakai wallet ni selama hampir 5 tahun tau.. wallet ini adalah pemberian ibuku tersayang sempena convocation degree aku pada Jun 2006.

fonta31swwPurO4L._SL160_

Masih segar dalam ingatan aku bila ibuku bertanya, nak hadiah aper tuk convocation ni? aku cakap paper jer la..asalkan best! hihihi..

and tak sangka parent aku hadiahkan aku wallet leather FONTANELLI..aku suka sangat coz besar n banyak kompakmen…hihihi..Thanks Mak Abah.

DSC04202

Ini lah wallet ku..ditemani wallet sang suami

dah calar2 kan..yer la 5 years aku pakai wallet ni, sampai semua org tegur tanya ni wallet ker bag make up? tabal n besar la juga..hikhikhik

Little Princess Maksu & Uncle Bob

Sekejap jer rasa Irdina dah 8 bulan..pejam celik pejam celik dah besar lil princess maksu n uncle Bob ni…

DSC04150 DSC04207 DSC04210 DSC04212 DSC04215 We love u sayang…

Thursday, May 20, 2010

Interview & Cupcakes

semalam (20.05.10) aku pg interview kekonon nak sambung blajar la..

samapi kul 12.50 pm..awal kot n waktu untuk di interview kul 2pm. tak per relaxs dulu kat parking Dewan Akademik Pusat, UPM sambil mengimbau kisah2 lama masa degree dulu aku n geng WJH 7900 datang ke kelas kat dewan akademik pusat ni...

sungguh rindu saat itu..!

tetiba lamunan terhenti,sebab sebelah keter ku ader keter parking. Aku kemas2 kan diri dan melangkah ke bilik interview.

After segala pendaftaran dan sedala yang sewaktu dengannya selesai aku kene tunggu plak lagi!...weeehuu aku adalah candidate no.3. takder la lama sangat nak tunggu dari no. 300 kan!

samapi jer saat nak interview aku mula gelabah2 kucing la..Alhamdulillah interview berjalan dengan lancar.

yang paling best Interviewer tu minta aku ajar dier wat CUPCAKES..hahhaha tergelak besar kau! nasib baik i bawak nozel n piping bag u..so i show off la i ader semua benda tue..hihihiih

aku hanya berserah..andai ader rezeki dapat la aku sambung belajar lagi!


Wednesday, May 19, 2010

2nd Anniversary Honeymoon

facilities00

lambat lagi kot! hehehe..this coming december, InsyaAllah will be our 2nd Anniversary..kejap jer rasa dah nak masuk 2 thn ( 7 month to go)

even 7 bln lagi pun aku dah plan tuk our 2nd anniversary honeymoon..hahhah bukan 2nd honeymoon but 2nd anniversary honeymoon!

sang suami sibuk nak ke Kuching, Sarawak nak makan sup sarang burung la..itu la ini la..so aku ngan senang hati trus book fligth ke sana untuk hadiah 2nd anniversary merangkap hadiah hari jadinyer..hihi

hope he’s like it!

Now,  time for aku plak fikir nak hadiah tuk beday aku n 2nd anniversary..kikikiki..

Wahai sang suami, TOMEI boleh? 

fe33869f31413a90a9b9c46ae07e8870

Monday, May 17, 2010

Weekend with Cakes ~ Bila cakes menjadi sahabat

 DSC04817

Weekend lepas aku terperap jer kat rumah…

sang suami merungut, sampai aktiviti dier pun sekadar tidur, makan, tv n tido..hehehhe

maklumlah bini bz ngan kek. tapi minggu yang sangat mencabar bagi aku bila aku terima tempahan kek kawen..bila lagi nak tunjuk bakat n kebolehan kan.

Tempahan yang aku terima kali ni adalah dari kakak n adik yang mana kakaknyer nak kawen n adik nak sambut anniversary.

tugasan yang aku terima agak berat m mencabar. kek love shape n kek 2 tingkat kembar.

kek pertama aku dapat bake n deco ngan jayanyer..Alhamdulillah

kek kedua juga tanpa ku duga aku berjaya siapkan juga siapkan seperti mana yang diinginkan oleh si penempah..

fuhhhh lega rasanya bila dapat siapkan walaupun aku berkurung seharian dirumah. biasanyer akalu ader tempahan aku masih boleh kuar jejalan bersama sang suami. tapi kalai ni tidak dapat kuar rumah lansung sehingga ia siap..

Alhamdulillah….ni lah hasilnya

DSC04768 DSC04812  ini lah hasil tanganku..those yang nak tgk lebih dekat boleh click di sini

Thursday, May 13, 2010

Sambung Belajar…

nak kene study lagi ker?

Dulu aku berangan and tersangat la suka nak sambung belajar …tapi kini aku keliru?aku baru jer dapat surat interview tuk sambung belajar. tak tau lah dapat ke tak sambung belajar ni..

universiti pilihan, sudah pasti uni lamaku Universiti Putra Malaysia!

upmlogo

perasaanku bercampur aduk ni..suka n confused

am i ready for this? am i willing to spend my time with the books, thesis, research?

huuuuhhhhh (mengeluh panjang)….confused lagi.

Paperpun pg jer la interview dulu. kalau la ditentukan aku ke bangku sekolah lagi, aku redha dan terima dengan hati terbuka.

Wednesday, May 12, 2010

Youth 10…Hari Belia Negara

SELAMAT HARI BELIA

Ini aku nak buat annoucement skit…

kepada sesap yang agak2 takder plan n taktau nak lepak mana2 weekend ni datang lah PUTRAJAYA coz ader event besar yang sangat menarik kot!

setiap percint kat putrajaya ader agenda n event tersendiri..

best la aku rasa coz ader juga selitan JOM HEBOH TV3 skali kat percint 2.

ader macam2 event korang bleh refer kat poster di bawah!

insyaAllah kalau tempahan cepat siap aku pun nak lepak n shopping barang2 murah kat sini.

101112

Kerna diriku begitu beharga

DSC04065

Tuesday, May 11, 2010

Ampun Tuanku!

oath_office

Saper tak kenal Yang diPertuan Agong Sultan Mizan …Sebagai rakyat Malaysia nama ini sudah tak asing lagi sebagai ketua negara.

last weekend aku n sang suami spent time dengan aktiviti2 cinta kami kat Mid Valley..hehehhe. Salah satunya tgk movie at GSC. after dapat ticket movie we all merayau2 sambil bershopping.

jam ditangan almost 4.20pm.time for iron man 2..yeay babeh..tetiba dalam kekalutan aku n sang suami nak pi beli popcorn tetiba ader bebrapa orang meminta kami memberi ruang. katanyer ader VIP nak lalu…

dalam hatiku terdetik..menteri mana nak lalu ni? ader event libatkan org besar ker kat Mid Valley nieyh?

tetiba mataku terpandang seorang wanita yang amat ku kenali..iaitu Permaisuri Agung. Owh Yang diPertuan Agung and anak2 pun ader skali.

Rupanya Agung n his family nak tgk movie kat GSC Gold Class Movie…(tanggapan ku la coz nampak dorang semua jalan masuk ke Pintu GSC Gold Class)

1st time tgk Agung kita secara live..n Permaisuri kita sangat cantik…

Weekend with my Besties

rindu sangat kat besties aku ni…

last a few week aku, bugs, ammy, zul, ira n pijoe spent time bersama. weekend yang penuh dengan activity yang sangat best.

3

4

1st we all jumpa at Alamanda. satu shopping mall yang kurang sesak la juga dan jauh di pinggir kota Kuala Lumpur. Alamanda adalah satu2 nyer shopping Mall kat Putrajaya. so we had a good time with boling game. kat sini kami tunjukkan skill memasing dalam game ni..hahhahah yang pasti JUARA adalah aku..toink*..tak sangka dapat kalahkan semua org untuk kedua game…hahhaha

17DSC010845DSC01082

pas penat dengan bowling, we decided to had dinner. then sangat meriah kot kalau berkumpul 6 org satu meja. macam2 cerita kuar..and ader la juga selit2 gossiping nieyhhh..hahhaha

8

selesai dinner we all sambung activity dengan Karaoke. Wah activity yang paling lemah tuk aku coz suara tak best. n kali ni Johan Karoke jatuh kepada AmmyLo. dier punya suara mak aiii memang layak masuk academi fantasia la..heheheh

DSC01119DSC011326

3 jam dalam bilik karoke yang sempit tuk 6 org tue kami kuar ngan memasing abis suara. kami meneruskan activity dengan lepak kat Subang…

kat subang lah kitaorg memasing bukak citer pasal memasing..imbau kisah lama, berteka teki, and planning tuek vacation bersama..yeay…tapi sampai skang dok fikir nak pi penang or perhentian?

Erghhh pening kot!