.

.

Saturday, July 31, 2010

Yati Ayam Percik

Feveret tue ayam percik Yati dari Kota Bharu...

1st time makan masa aku pi outstation ke Kelantan, n 1 of my cliq yang bawa aku makan kat sini n trus jatuh cinta...

sampai KL jer masih teringat2 nasi kerabu n ayam perciknya...

my SIL bgtau ayam percik yati ader kat Mydin USJ..apa lagi dok ulang pi makan kat sana la plak kan!

last month dok jejalan kat Bangi, tetiba nampak satu lagi cawangan Yati Ayam Percik...berbunga la hati ini...

memula nak try cawangan baru tue masa farewell aku ngan bebudak opis kat ICU...

n malam ni aku n sang suami plak makan kat situ...

ayam percik dier memang best! tiap kalau makan kat situ ayam percik mesti ader...


Set 2 org makan, 2 nasi putih, sup tulang power, AYAM PERCIK





Rambut baru!


Saturday for Salon

asyik rambut panjang jer aku ni..bosan la and penat nak jaga since aku pg class bertudung ni..nak ubah style plak la...

arini aku nak potong rambut..yeayyy nak pg salon n pamper my hair..hihihi

ok tak style cam kat bawah ni? aku tak nak pendek sangat..nak medium jer.




moga new hairstyle bagi aku semangat baru..=)

Friday, July 30, 2010

Kelas Fotografi


Ya Allah hanya tuhan saja yang tau betapa sukanya aku bila kelas cancel malam ni (30.07.10)

saper nak kot kelas malam2 ni..paling nyampah kalau kene attend kelas malam ni..

dah la esok ader kelas lagi! org lain syok tido n bangun lambat di hari sabtu, aku terpaksa bangun seawal 5.30 am tuk bersiap siaga ke kelas kul 8.oo am.

Uwaaaaa =(

Ok, skang ni aku dah jatuh cinta dengan satu subjek ni..Teknologi & Pendidikan..berbunga hati rasanya bila nak masuk kelas ni..sangat best!

paling best time amalinya, belajar menegenali dan guna Kamera SLR, DSLR dan semua jenis camera la dengan betul...pastu paling syok lagi kene buat assgment amik pict2 ni...wahhh lagi la berbunga di kala aku ni sorang yang suka pose2 gitew...

ngeeee =) (bunga2 hati ini tak sabar)

next entry aku tunjukkan pict yang aku amik from my DSLR...hehehehhehe

Sunday, July 25, 2010

Life in Campus

Classs...classs...classs

bestnya dunia kalau kelas macam zaman degree dulu..subjek pun tak banyak setakat 5 subjek 1 semester...kelas plak sehari paling banyak pun 2 kelas = 3 jam paling lama la ni.

tapi skang ni tidak lagi. degree telah berlalu kini aku belajar untuk mencari karier. ermm sambil menyelam minum air...walaupun bz nak gi kelas sempat lagi deh berpicha2..ngeee =)















Wednesday, July 21, 2010

Where is my own space?

Ya Ampun aku sangat tak sangka bz camni skali..

jadual kelas setiap hari start kul 8 pg.. sampai kul 5pm..aduhhh penat study ngan penat kejer lain sangat.

kalu study, setiap jam ader kelas pastu kelas bukannya dekat2..jauh2 sangat. after 1 class aku n the geng perlu berlari2 tuk ke kelas seterusnya..adooii..

pastu kelas start kul 8pg and aku memang la tak sempat nak bekfast..setakat bf kat ymah jer la pepagi ngan sang suami... kalau kat opis, lapar or haus bleh la masuk pantry..tapi kalau belajar, tahan jer la coz nak makan tak sempat..=(

masa yang ada hanya lah waktu lunch 1-2pm..itu pun hanya hari2 tertentu sahaja..kelas tak terhenti kat pkl 5 pm jer...bersambung pulak kul 8 malam samapi kul 10 malam...

bila masa aku nak bukak laptop n FB?????uwaaaaa stresss plak rasa..erm paperpun aku sedapkan hati coz course aku ni sebenarnya 4 tahun dan di compress kan menjadi 1 tahun..mana tak lintang pukang blajar...=)

paper pun aku kene kuat n tabah hadapi semua ni..pas ni aku bakal menjadi cikgu masih banyak lagi dugaan n cabaran yang akan datang..

Thursday, July 15, 2010

Captured from my 1st Class


Inilah kelas pertamaku pada Isnin lepas...hikhik..sempat lagi ber snap2...
shhhh jgn sampai kantoi sudah...=)
tgklah pencel case saya pun picha cupcakes by Harrods


Wednesday, July 14, 2010

Clinique Tour at UPM ~ Make Over

Wow...so happy when i saw Clinique booth at UPM..

pepagi buta aku sampai nak pg kelas jer dah nampak booth Clinique baru nak pasang kat student parking ..upanya clinique ader buat tour to Uni...

aku dah excited ni..nak make over la katakan...

tapi sayang seribu kali sayang impianku musnah dek kerana kelas dari 8 pagi sampai 5 petang non-stop..gap sekejap jer 1pm -2 pm...mana sempat nak make over bagai coz nak lunchie n solat...

erghh penat..hanya gambar jer mampu aku snap dari jauh booth Clinique ni..








Monday, July 12, 2010

My Bad Day

1st day classs...i've excited to attend my 1st class after 4 yrs back left from uni..

but hari ni tak seindah yang diharap! macam2 nak kene buat...aku tak suka =(

kelas 2 hour credit but biasalah 1st day class lecturer pun masuk lambat. pastu bila semua nak jadi ketua mulalah macam2 ragam..aku sangat bosan dengan politik kelas.

2nd things i have to settle down, register subjek...but still kene tunggu lagi coz ader a few thing faculty tak settlekan..( sampai bilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?)

pastu aku nak settlekan pasal perjanjian plak..stilll kene keep waiting n waiting..semua ni bazirkan masa aku jer...aku sangat bosan ngan hari ni.. sampai la hari aku berakhir dengan sia2..dan stresss

everything spoiled my mood n my day...BENCI!


Saturday, July 10, 2010

Kisah yang sebenar

niat di hati nak sambung master tetapi tanggal 17th June 2010, aku dapat tau aku dapat DPLI..DPLI tue Diploma Pendidikan Lepas Ijazah. =)


pada mulanya aku rasa keliru samada nak terima atau tak..betul ker aku nak pilih guru sebagai karier hidupku?

tapi aku yakin, ader sebabnyer Allah bagi aku rezeki dapat jadi cikgu...sekurangnyer ia satu kerjaya yang mulia dan mungkin adalah yang terbaik tuk aku.

sang suami gembira sangat, he want me be a teacher, but my parent macam so so jer coz they worried if i'll post tooo far from my hubby.

Its ok mom, u dont worry k but i need ur restu also to be a teacher.

Dari pengalaman kengkawan citer, sesapa yang dah berkahwin Kementerian pelajaran malaysia akan hantar kita ke sekolah yang berhampiran dengan suami bekerja.

aku berharap aku takkan berpisah dengan suamiku...i love him i want him al the time.

aku start register kat UPM on 3rd of July...planning memang taknak stay college kediaman pun..tapi still kene orentasi

memandangkan aku ni seorg yang tetap ngan pendirian n degil skit la aku memang tak join orentasi n join for the important things like sesi Perjanjian dengan KPM, dan for register subjek jer.

aku belajar ni selama 7 bulan jer pun n 3 bulan practical n InsyaAllah July next year dah posting. hope dapat sekolah yang dekat ngan umah n suami.

bila dapat subjek yang aku akan belajar nanti..Ya ampunnnnn tigth giler..from monday to saturday..Uwaaaa aku harus lupaka dunia baking aku!


maka aku kene tumpukan pada pembelajaran aku dulu pasni aku kene tumpukan pada sesi pengajaran plak...Wah im become Cikgu Masz...pheeewwwwitt cikgu tue..

aku redha kalau ini yang terbaik tuk aku...=) Alhamdulillah aku dah ader kejer tetap ngan kerajaan Malaysia sebagai seorang guru.
now i have concentrate for my study supaya menjadi seorang guru yang berwibawa tinggi...aminnn

kepenatan setelah berorentasi di Uni


oopppsss...aku dah tekad bila jadi cikgu nanti aku nak bertudung, so aku mulakan dengan belajar bertudung di Uni





Thursday, July 8, 2010

Suami isteri sibuk

Bila aku bz ngan kek n sang suami bz ngan trail..macam dah lama tak jumpa kan! so aku n sang suami curi masa tuk dating..walaupun duduk serumah, tido sekatil, tetapi memasing rasa macam tak jumpa jer..hahahha sampai camtue skali la bz nyer...

bila aku buat kek sang suami malas nak kaco..bila dier bz ngan trail kat luar aku plak tak bleh nak join..(takkan aku nak join naik turun bukit ngan motor ni?eeee tak kuasa mak)

so memasing ngan program memasing..hahhahah

we had dated at Breeks Cafe, IOI Mall, Puchong. kat sana mula la cerita-ceriti pasal pengalaman memasing, bermesra dan aku mula lah request yang bukan2...contohnya nak ader BB (*toink)..hehehehe






our meals




Wednesday, July 7, 2010

Alhamdulillah aku dapat sambung belajar dan kejer tetap!

entry pendek...

aku dah register tuk sambung blajar kat UPM.

skang ngah orentasi...citer selanjutnya next entry..malam ni tak sempat nak buat entry panjang coz nak buat preparation tuk esok, register subjek for 1st semester. =)