.

.

Wednesday, September 26, 2012

My Timberland was on the road! ~ Clearance Sale

Olla Wednesday.

Ok entry kali ni adalah mengenai kasut kesayangan ku kini. Sebenarnya last few weeks aku ader kemas shoes waredrobe kat rumah. Since rumah baru almost done, so patut la aku kemas skit2 kan. Kemas punya kemas, aku pun decided nak buang segala kotak kasut yang menimbun tue. Kemudian, aku check satu per satu kota kasut tue sebelum buang, kot2 berisi. Rupa-rupanya masih ada yang berisi.

Ada 4 pairs kot aku jumpa kasut yang masih belum pakai! Oh gosh….bila ntah aku beli pun aku dah lupa. Antara kasut yang belum dipakai ialah from Timberland, Hush Puppies, Vincci and Bata. Sentap sang suami coz kasut Timberland ni adalah kasut hasil ‘paw’ dia! Kalau murah mesti la dia tak sentap sangat, ini harga kasut tue sama dengan harga tote COACH plak tue, mesti lah sentap kan! kalau aku pun, sentap sesangat la weh!

Ampun yer sang suami. Tapi sumpah sedap giler kasut ni. sangat best bila dipakai. and buat masa ni ia merupakan kasut favourite la. Tak rugi spent memahal kat kasut ni.

20120906_23290920120906_232854

ni la kasutnya. Sebab kasut ni hasil menge’paw’ sang suami RM setengah K, maka takmo let go.

IMG_20120922_232839 tadaaaa….da di pakai kasut ini…sayang sebenarnya nak pakai. Tue yang simpan sampai lupa nak pakai…hehehehe

20120906_233002 Ini kasut Vincci yang aku beli tahun lepas kot. Masih belum dipakai! hahahah

Ini pun kalau ader yang nak saya nak let go RM85 (including postage) size 6

20120906_232758

Hush Puppies ni size 6 and masih belum dipakai. Nak let go la. Beli harga RM325 and nak jual RM200 sahaja (including postage). Ada yang berkenan bole bgtau k.

20120906_233506 20120906_233535   

Ini pula kasut bata size 7, aku beli awal tahun ingat nak pakai ke sekolah. Masa beli kasut ni size aku dah abis so amik juga size 7 and kekonon nak letak padding kat belakang and kesudahannya tak pernah pakai pun. Kalau ader yang berkenan saya nak jual dengan harga RM 40 sahaja.

anyone yang nak boleh email to wani.reflisia@gmail.com

Thanks and sekian kisah Timberland.

Tuesday, September 25, 2012

Old Blossom Box

Did u hear about this Boutique before?

Oh, I am The Old Blossom Box  follower since 2010. 

Review skit yer, stuff kat butik ni sangat lovely and sangat trendy. Aku sangat suka and kalau online shopping stuff dia kene cepat coz sangat laris and cepat jer sold out.

Setakat ni masih belum berkesempatan ke butiknya lagi walaupun kat Shah Alam jer..uwaaa nak pergi OBB..

Will get OIBB soon.

20120906_201316IMG_20120906_201803  with my latest collection from The Old Blossom Box

20120915_155003C360_2012-09-07-12-39-31

C360_2012-09-07-12-37-12  tadaaaa…=)

 

Monday, September 24, 2012

Kisah Penat

'Panggilan kecemasan : Esok or next week PEMANTAU nak datang tgk PBS yer!’

OH MY PBS….million pcs of paper i never mark and now I only have 2 days to settle all the task. Memang giler + penat + tak terjangkau dek badan la.

Since aku terima news yang ‘gembira’ itu (on thursday) tido aku tak pernah cukup sampai la malam tadi. paling lama pun tido 4 jam sahaja. On saturday plak ader sekolah ganti kemudian kene attend meeting PIBG lagi.

Fuuuhhhh penat bukan kepalang. Hanya tuhan sahaja yang tahu. Sejujurnya kerja aku yang nak ditunjukkan kepada pemantau hanya 30% done. Selebihnya masih belum marking. Yes! aku memang buat kerja tapi marking and key in sahaja yang belum.

Hati berkata jangan stress nanti badan sakit, tetapi otak sentiasa bekerja sampai tak pentingkan hati dan badan. Kini badan mengeluh kerana tak mampu untuk menampung kerja lagi. End up hari ni aku dah kene selsema + almost nak demam. Suhu badan getting increase and aku sedaya upaya abaikan dan cuba untuk pulihkan.

Dalam kepenatan memikirkan kerja aku bersyukur punyai seorang suami yang memahami. Sang suami ajak aku tgk movie yang dia dah booking malam sabtu. Katanya supaya aku lupakan seketika kerja dan enjoy skit life ni. Waahhh kelas la sang suamiku!

Terima kasih sayang and i love you so much!

20120922_200342 gambar kat parking dulu…kang terlupa plak parking kat mana =)

Our destination : Mid Valley Mega Mall

20120922_202221

we had dinner at The Manhattan Fish Market 1st before tengok wayang

20120922_202311

IMG_20120922_201937

yummeh…

20120922_202537 20120922_202600

stater…soup of the day and salads

20120922_203220 ini dish yang pertama…Opps salah ok..minta lain datang lain…so tukar semula

20120922_203642     haaaa…ini yang sebenarnya di order.

Sangat kenyang and aku terasa nak tido jer…Opps masuk cinema sure aku tido ni!

Lepas makan we’re had movie Resident Evil : Retribution 3D 

Ngeri kot =)

IMG_20120922_232839

last but not least; my Timberland was on the road! hahahhaha kisah Timberland will be launch soon =)

 

Wishlist of the month : Flora Jeans say YEAY!

Yeay or Nay?

I choose yeay! I wanna get it soon.

(pictures from google)

 

Wednesday, September 19, 2012

Berjumpa Semula

Entry setelah almost a week meninggalkan blog ku diari ku,

Holla guys!

Kali ni entry nak melepaskan penat setelah 3 hari aku menolong sista inlaw buat open house. Oppss bukan 3 hari open house tapi 3 hari termasuk pre open house and post open house. Biasalah kalau dah jadi tuan rumah memang la penatnya lebih skit kan!

Heheheheh apa pun aku tetap gembira sambut raya bersama keluaraga dan boleh buat open house bersama. Kesempatan yang ada aku jemput kawan aku a.k.a BFF aku semasa di UPM.

Lokasi rumah my sista inlaw ni kat Temerloh and the only 1 my friend yang ada kat Temerloh ialah Ainun. So aku pun menjemput dia datang ke rumah in law aku untuk memeriahkan majlis. Di samping tue aku nak lepaskan rindu berjumpa dengannya kerana last jumpa masa we all convocation last year. =)

Best sangat dapat jumpa dia. Setelah setahun tak jumpa and rezeki dia lebih skit dapat memiliki cahaya mata perempuan. Kisah perkahwinan kami sama tapi rezeki lebih berpihak padanya untuk memiliki seorang cahaya mata selepas 3 tahun berkahwin. Rezeki aku masih belum tiba. Takper aku redha kerana aku yakin Allah dah tetapkan yang terbaik untuk aku.

Gambar yang perlu diabadikan =)

20120915_162609

Aku, Ainun and kawan Ainun serta Baby Lily yang sangat comel

20120915_154911

Ibu and Lily

20120915_155150

Mommy and Lily

20120915_154751

Lily persis muka daddy =)

20120915_155256     We love you … Lily

 

Thursday, September 13, 2012

Must Go! The Stable, Malacca

Morning everyone!

Cantikkan diri, segakkan minda dan comelkan hati di hari Khamis ini guys! Work hard and work smart. Tomorrow is Friday and a day after tomorrow is Saturday and we will celebrate Malaysia Day on Sunday. Then we will have extra off day on Monday.

Have no reason why we cant smile with our task today aite? =) (sambil tersenyum kambing)

I wanna motivate myself to be more competitive and efficiency in my job.Whatever coming and I want stay in positive thinking. Good job babeh!

Ok, when I've still have time blogging so I wanna share this. Semalam tengok Mad Markets hosted by Hanis Zalikha (ala model and blogger cantik tue). 1st episode ni buat aku sangat teruja nak tengok. Opps rancangan ni setiap hari Rabu, 10.30pm TV9 tau (set alarm please shopaholics). Mesti kaki beli belah macam aku tak menghampakan tgk ini =)

Review 1st episode ; Memula jer Hanis ke Old Blossom Box. Oppps baru plan nak customade baju kat sana, and Hanis dah buat aku lebih teruja + membuak2 nak ke sana. (sabar yer)! Aku banyak juga shopping online stuff Old Blossom Box yang comel and lovely ni. Cuma tiada kesempatan jer nak ke sana. One day I will be there.

Then Hanis ke Melacca dan kat sana ditemani oleh Maria Elena Zarul (famous blogger yang jelita ok). Oh sangat best kalau bercuti ke Melaka. (Sang suami please bring me to Melacca). Dorang tunjukkan tempat yang sangat menarik tuk shopping sepanjang kat sana. Oh mennnn….mak tak tahan dah ni…mak nak ke sana nyah! heheheh (sabar) cuti sekolah soon. So i will ensure that Melacca will be 1 of my destination in my holiday diary.

Oppss satu lagi nak share.Semasa kat Melacca Hanis ader bgtau dia stay kat The Stable Melacca. So aku trus cari kat google and aku pun jumpa ini. So cool and WOW!

Harga pun not bad (details as below or u can click here.

Weekdays (Sunday to Thursday) RM300 nett
Eve of public holidays, public holidays and weekends (Friday & Saturday)  RM380 nett

Ni ader a few pict yang aku amik kat website nyer. Sangat cantik and cool ok.

 

Lokasi The Stable Melacca

boleh find out map kat http://thestablemalacca.com

Wednesday, September 12, 2012

Dah Booking

Wah! tak sabar nak fly…ngeeee

Mak dah booking uoll nak pergi bercuti hujung tahun ni. Hahahhaha excited lebih ni. Hope our plan kali ni menjadi la after 4x asyik cancel jer. Aku dah tak larat nak bagi Mas & AirAsia duit free jer…’mak bukan jutawan uolls’

Ok berbalik pada topik booking ni, last sunday my cousin dah kene booking. Orang sekarang kan guna term ‘booking’ gantikan term lama iaitu dirisik. Hahahhaha.

Yang paling best perkataan yang aku dengar ni dari bapa pengantin. ‘Kami datang ni macam datang nak booking bunga tuan puan di dalam taman yang indah ini’ …. hehehe sastera + sains la ayat dia kan!

Biasa la semakin canggih sesuatu zaman semakin update perkataannya. Tapi adat still adat kan! erm aku suka biar secanggih mana sekalipun zaman, adat kita perlu dipertahankan.

Neway tahniah cousin ku. Awak dah dibooking =) Tunggu next ceremony plak pas ni! Planning nak costume made baju kat Old Blossom Box la untuk next ceremony.

Herewith a few pict yang aku snap guna handphone jer.

20120909_120642 my sista (Zahira), Cousin (Mynn), Bride to be (Zarith), me and cousin (Atika)

lebih kurang tak muka we all?

20120909_120703 Tengok hasil tangan sang suami coz dia adalah cameraman of the day

20120909_120727 the photographer

20120909_115327

Three of us

20120909_115815 husband and wife

C360_2012-09-09-12-09-58

with bride to be…=)

 

 

Tuesday, September 11, 2012

Jejalan bersama Family

8 Sept 2012 planning ke rumah terbuka kene cancel ok sebab aku kene kerja. That day adalah hari persekolahan. ‘frustrated’ tak dapat nak attend open house kengkawan.

So kebetulan my parent visit kami kat KL ni, so last saturday lepas bekerja aku kuar jejalan dangan parent and my sista. The best part release ‘frustrated’ tue ialah SHOPPING. Aku memang suka shopping ngan mak aku ni. We all nyer taste lebih kurang sama la juga. So apa yang aku suka dia akan support aku coz sure dia suka juga.

Apapun, bersama family merupakan saat paling best dalam hidup aku. especially dengan ibubapa sendiri kan. Saya sayang keluarga saya. =)

Sayangi dan hargai keluarga anda semasa mereka masih hidup.

20120908_182957   with my superwoman

20120908_201718

adik beradik with thepoplook top

20120908_201807 Taste nak sama jer ngan kakaknye…

20120908_210839 20120908_211040

We hate ‘GeyMock’ but We love ‘Eskrem’

20120908_210936

with menantu kesayangan