.

.

Wednesday, October 31, 2012

Incidentally ~ Melaka

Baru plan nak melancong ke Melaka and shopping kat sana. Alih2 last two week dah pun sampai with my big family.

Sebenarnya unplan coz my mom in law ajak pg wedding jiran kat Pedas, Negeri Sembilan. So we all satu family pun trus ke sana and alang-alang dah sampai Pedas, lajak sikit jer lagi dah sampai Melaka.

So apa lagi jejalan pusing Melaka dan shopping skali kat sana. Tapi memang best la Melaka.

20121020_164945 20121020_165058 20121020_165344 20121020_165348

Mau pulang mana? Madras? Bangladesh? hehehhehe

20121020_170622 20121020_170700 the place who never miss to visit =)

Kota A Famosa

20121020_170703 20121020_170734 20121020_172013 20121020_172024  20121020_172203 feeling like a princess in this picture

hahahhaha =) really love in Peny Maxi Dress from www.thpoplook.com

20121020_172248

can u spot me?

20121020_175244

my man

20121020_190546  they are hood’s crazy

with their own style…love this picha more and more!

Tuesday, October 30, 2012

Sunday and Nasi Kandar

Terima kasih husband coz bagi peluang kat si isteri supaya tak perlu masak on sunday.

Oleh kerana teringin nak makan nasi kandar, so we all ke tempat yang slalu we all makan kat KL ni iaitu Nasi Kandar Utara kat Sungei Wang. Lepas makan boleh trus shopping skali kan.

C360_2012-10-28-12-20-59 membooooolatkan diri =)

20121028_121028 20121028_125451 muka tak sabar dah nak makan nasi kandar

20121028_130010

Tadaaaaa…mine and husband.

Monday, October 29, 2012

Aidiladha 2012

Selamat Hari Raya Qurban semua =)

Alhamdulillah walaupun beraya kat KL tapi maintain meriah. Bak kata sang suami kita terselamat daripada jammed sepanjang lebuhraya Utara Selatan. ehehehehhe

Aku beraya kat rumah inlaw and aunties jer. Persiapan raya pun takder. Baju raya plak pakai baju raya yang lebih masa last raya puasa. Last raya puasa, terlebih beli baju raya, so pakailah pada Raya Qurban ni. hehehehehe (over tau sampai lebih2 ni)

So aku upload a few picha family massa hari raya aidiladha ni.

photo20121026_153949  My Raya Qurban outfit; Long Kebaya from MissLily Shop, Scarf from Radiusite and inner, is pleated maxi from thepoplook

20121026_154103

Men’s talk

P1030062 P1030065 P1030067 P1030070 P1030071 le familia

P1030073

cemuih kan tgk gambar berdua ja…nak juga gambar bertiga ka empat ka…paling syok ader la dok dukung sorang kan!

Saturday, October 27, 2012

Selamat Hari Raya Aidiladha

Semoga pengorbanan yang kita lakukan diberkati dan diterima oleh NYA.

Salam Aidiladha dari saya dan keluarga.

20121026_153958

entry raya saya akan menyusul.

Thursday, October 25, 2012

When the time is coming!

Retirement! Seronoknya kalau dah bersara di usia yang muda dan mendapat pencen lebih kurang RM8K….hahhhahahha mimpi jer la.

Bila dah nama pun ‘bersara’ tue sudah pasti umur pun pasti menjangkau 50 ++. Aku ni pula kalau bersara diumur 60 tahun. uwaaaa lambat lagi tue! hahahhah, Cuma yang aku harapkan moga aku diberi kesihatan yang baik berpanjangan yang dimurahkan rezeki. Aminnn…

Kisah entry aku ni sempena Persaraan Pengetua sekolah aku ni. Sedih =’( sebab boss aku ni best sangat. Aku harap boss baru ni lagi best la..=)

Retirement ceremony untuk boss aku ni sangat la happening. Oh my Boss! She’s beauty ~ inside and outside! I love Cik J. Moga Cik J tak jemu memberi tunjuk ajar walaupun dah bersara.

Pictures of the ceremony’s day

 20121019_082730 20121019_082734 20121019_082748 20121019_082753 20121019_082833 our bride

20121019_083308 20121019_112111 20121019_112332 20121019_112532 from us to her

20121019_112655 20121019_113219

Theme of the day ~ Save the world

Green’s Day

Friday, October 19, 2012

Bermanja at Tutti Frutti

‘Uncle Bob, Maksu….Jom makan eskrem!’ Suara manja anak-anak buah ajak makan eskrem.

210420124806 210420124804

with 2 orang budak serabut yang suka makan eskrem =)

Aku ni suka sangat and sangat melayan bebudak ni, Maklumlah maksu belum ader baby kan! so dorang ni la baby maksu. Pg shopping pun kalau nampak barang best untuk dorang sure maksu habiskan duit blikan tuk dorang.

Mereka juga mengajar aku erti sabar dalam menjaga anak-anak. Gelagat mereka kadang-kadang buat aku gembira, gelak guling-guling, kadang buat aku geram (sampai tahap cipan pun ader). Tapi memandangkan bukan anak aku so aku kene bersabar.  Tapi most of the time mereka merupakan penawar hati aku. Jantung hati Uncle Bob and Maksu.

Moga rezeki aku untuk menimang cahaya mata soon. Aminnn =)

Pedoman dan Peringatan

Aku jumpa kat FB and rasa nak kongsi kat sini.

Yang baik jadikan pedoman yang tidak baik jadikan tauladan.

"Amalan makan bersama lelaki dan perempuan rakan sekerja bercampur gaul dan beramah mesra 1 meja antara rakan sekerja , dan makan berdua2-an bersama suami orang atau isteri orang ? - for me, gejala yang kurang sihat, akan mengakibatkan pergaulan mesra antara suami atau isteri orang lain, dan menambahkan lagi kemesraan lelaki dan perempuan yang ajnabi. - for me, cukuplah hubungan di tempat kerja itu bagi especially for married women/ men.. hanya setakat hubungan KERJA , BERKOMUNIKASI TENTANG KERJA.. tidak lebih baripada itu. - melalui pandangan mata saya, ramai org islam kita yang berkahwin tidak menjaga adab dan tatasusila ini. - Dalam Islam, saya selalu mengingati kata2 seorang ustazah ini melalui program al-hidayah tv3, dimana beliau menasihati agar TIDAK ADANYA PERGAULAN MESRA ANTARA SUAMI/ISTERI ORANG LAIN.. kerana pepatah melayu, siikit2 lama2 jadi bukit.. sikit2 anda bergaul mesra dengan yang lain, lama2 anda bertambah mesra.. pergaulan suami/isteri di rumah akan hambar.. kerana DI LUAR LEBIH MESRA DAN MENARIK.. - FIKIR-FIKIRKAN.. ANDA MENCORAK HUBUNGAN DAN BATAS PERGAULAN DIRI ANDA-" -

 

Thursday, October 18, 2012

Melaka, I want more!

Baru plan nak ke melaka for short vacation, alih-alih dapat surat dari jabatan minta aku ke Melaka untuk kursus lagi. Oh Melaka!

Tahun ni dah 3 kali aku ke Melaka Bandaraya Bersejarah ini untuk berkursus. Bosan kot! heheheh (dalam hati suka kalau dapat pergi Melaka jejalan ngan sang suami)

Tapi kursus kali ni lain skit coz lagi ramai geng aku semasa kat UPM join the kursus. So kursus ni kitaorang yang punya la. Yeahaaaa we’re rock you la Melaka.

Melaka kiter…jom tgk picha aku semasa kat sana. Sangat fun, release all the stress while at school and sangat enjoyed with some fren yang giler2. Love you guys!

20121002_120628

we’re stayed at Hotel Orkid, sebelah Hotel Bayview

20121002_12063420121002_120645

Orkid pun Orkid la janji dalat Suite…special tak? sebab we’all stay berempat =)

We’re Geng! bersama since kat UPM

20121002_12075320121002_200647

Muka happy coz dapat kuar dari sekolah…hahahhaha

20121003_11273720121003_171348

Ini group aku….Semua jate and tiga orang jer bunga…=)

20121003_171428

bunga penghias taman yang penuh dengan kumbang….hahahhaha

ayat tak bleh blah!

20121003_065846

Bab makan memang kitaorang Juara….hahhaha

20121003_06585220121003_112936

view from our hotel

20121004_133452

our last day at Melaka

Lunchie kat Asam Pedas Selera Kampung, Melaka

20121004_13351420121004_13383520121004_133830

paling aku suka kat restoren ni ialah Masak Lemak Cili Padi Daging Salai

20121004_133942      Dah rupa macam jalan-jalan cari makan tak?

       20121004_150352

Kedai ni betul-betul depan Dataran Pahlawan

20121004_154610

weeee….jakun nampak penguatkuasa berkuda