.

.

Monday, February 25, 2013

Stylista Talk is Online Boutique

If u love stylish things, u can view, choose and purchase at Stylista Talk! With reasonable price, Stylista Talk try their best to give the best services  =)

P1040560

P1040539

Halfmoonista Shawl Duo Color RM35 including postage

P1040598 Flower Brooch RM5 per pc

P1040577 

Flower Brooch RM10 for 3 pcs

P1040564

Flower Brooch RM10 for 3 pcs

Kindly click Stylista Talk for purchase =)

CNY at Langkawi

Happy Chinese New Year…

Fuh cuti panjang aku raya cina lepas. Maka sudah pasti destinasi pertama ialah balik kampung. Bila sampai kampung family plan was family vacation at Pulau Langkawi. Jalan lagi la aku and sang suami.

Destinasi jadi pilihan ialah Pulau Langkawi.Percutian yang pendek tapi memang best coz we all spent a lot of time together with the family. We stayed in 1 house, we’re ride in 1 car and we choose with same choice.

Best sangat and skrg ni aku dah rindu mak n abah! Oh my family, I love u all to the max.

Kami ke sana seramai 8 orang jer. Family aku semua pergi kecuali family adik lelaki aku yg berkahwin tahun 2010 tue jer tak pergi, sibling yang lain semua ikut. Kami ditemani oleh maksu aku and her son. So 8 orang jer and we all kat sana sewa Mitsubishi Grandis and tinggal kat Bunga Homestay, Pantai Chenang.

Aku sangatlah recommend kan Bunga Homestay tue coz murah lengkap serba serbi. Ader 3 bilik dan 2 bilik ader aircond. Water heater pun ader. Segala keperluan seperti dapur, iron, kipas memang disediakan di sana. dapat pulak owner yang peramah dan banyak memberi info kepada kami. Memang senang dan selesa sangat di sana. Ni nombornya  013 4894004 (En Izwan) for those yang nak ke sana secara beramai-ramai and tak tahu nak stay kat mana boleh try stay sini.

Destinasi pertama kami setiba di sana ialah Makam Mahsuri, kemudian ke Taman Buaya Langkawi. Hanya 2 tempat sahaja di hari pertama, selebihnya Shopping kat Haji Ismail Group (HIG). Hari kedua kami check out pada pukul 8 trus ke Cable Car Langkawi. Nasib baik kami sampai seawal 8.30pagi. Kalau lambat skit sure tak sempat nak naik coz ramai sangat orang! Bayangkan beli ticket pukul 9.30 pagi and pukul 2.00 petang baru dapat naik..Dasyat kan!

Kesesakan di Pulau Langkawi usahlah diceritakan. Kemana sahaja pergi sure sesak. Even nak makan pun kene beratur coz ramai sangat orang, So hari kedua hanya satu tempat jelah we all pergi yang selebihnya kitaorg shopping. Hanya 2 hari we all kat sana n terus balik.

Apapun memang dasyat juga la mak n maksu aku ni shopping! hehehehhe termasuk la aku. Tak tahan pinggan mangkuk murah2..so borong la. Last2 beli jer lebih and semua tinggal kat rumah mak aku kat kampung =). Tak bawa balik coz balik KL naik flight. Hehhheheheh

Nanti next time balik naik keto, maka akan ku hangkut semuanya =). Kat sini ader la a few pict kenangan semasa di sana.

P1040233P1040237

Pasal Feri, tak bimbang coz pakcik aku ni ada (berbaju biru) … sebab dia kerja dengan Comp Feri ke Langkawi. Hahhaha

P1040235

Waiting before depart

P1040240

queue panjang sebelum dapat naik ferry 

P1040249P1040248

Pening aku dok dalam Ferry ni.Nasib baik dah telan pil mabuk laut!

Aku sangat sarankan sesiapa yang tak pernah naik ferry or boat ni, sila la ambil pil mabuk laut. hehhehehe. Bukan per kalau pening or muntah boleh spoiled kan mood nak bercuti.

tul tak?

P1040250P1040307         Our 1st Destinasi

P1040251

P1040255 P1040257 My monster

P1040258 P1040259 P1040262 P1040266 P1040268    so ramai…nak masuk rumah ni pun beratur…adoi!

P1040291P1040314

Crocodile Farm, Langkawi

P1040315 P1040322 P1040335

P1040336 P10403433rd Destinastion

P1040370 P1040425P1040402  P1040429 P1040451 P1040500P1040522    P1040520

last but not least….Our Family =)

Thursday, February 21, 2013

Peplum Season

Aku percaya most of butik baju sekarang ini mesti ader jual baju pattern peplum, tak kira la peplum blouse, peplum jacket, peplum shirt, peplum dress or peplum cardigan. Dan aku juga yakin ramai fashionista di luar sana sudah pasti mempunyai koleksi peplum ni. Bak kata mak aku fashion baju Saloma.

Tak ketinggalan juga aku la. Setakat ini banyak juga koleksi peplum yang aku ada.Ermm peplum jacket, peplum kebaya, peplum blouse peplum dress, kurung peplum and peplum cardigan. Wahhh banyak juga koleksi peplum aku kan..hehehhee

Bermula raya tahun lepas la aku mula mengumpul peplum pattern ni. Raya Aidilfitri tahun lepas aku start dengan kebaya peplum. Lepas tue mula la aku mengumpulkannya dari pelbagai butik tak kira butik online atau butik di luar sana.

Pantang nampak iklan pasal peplum, sure aku pun teringin nak memilikinya. Tak kira apa jenis baju, sure aku akan beli. Setakat ni peplum yang aku dari The Poplook, Padieka, Cotton On, ZARA, Fash Burnout dan banyak lagi (sorry lupa) . hehehehe

Kene ke tak kene ke dengan badan aku ni, aku tetap menggayakannya. Kekonon up to date la. Sentiasa mengikut arus fashion. Yang penting bagi aku, pakaian yang selesa, meyakinkan, sopan dengan fashion berhijab dan jadi diri sendiri.

20130214_142909 20130214_143055
Outfit;
Shawl ; Halfmoon Duo Color from Stylista Talk
Blouse : Peplum from Cotton On
Skirt : Pencil Skirt from Saucyana
Bag : Charles & Keith

Tuesday, February 19, 2013

Demam mengidam!

Assalamualaikum…

Alhamdulillah, hari ini 19 Feb 2013, masih berkesempatan hidup di bumi Allah dengan kesihatan yang kurang sihat sedikit. Syukur sangat dengan apa yang diberikan olehNYa.

Hari ini pertama kali aku terpaksa mengambil cuti sakit dan tidak dapat bekerja walaupun hati ini meronta untuk bekerja dan berjumpa dengan anak2 di sekolah. Mungkin ada hikmahnya sakit ini.

Aku mula merasa bibit demam ini bermula hari Ahad. Tapi aku cuba abaikan dan tidak endahkannya. Aku tidak la mengambil tindakan untuk mencegah sebaliknya abaikan. Dan semalam keadaan semakin teruk apabila semasa aku ke kelas aku rasa seperti aku tengah terbang di awangan.Rupanya kepala aku sedang pening.

Bukan kepala sahaja pening tapi seluruh badan aku rasa sakit. Seperti ditumbuk bertalu-talu. Aku gagahi juga demi anak-anak. Aku berkongsi rasa dengan rakan guru yang lain, mereka pun mula membuat tanggapan yang aku ni demam sendila, ada yang kata tekanan darah rendah la..so macam2 spekulasi yang keluar.

Aku iakan sahaja kerana aku sendiri dapat rasakan yang aku ni demam biasa jer. So hari ini, bangun pagi dengan kepala yang bagai dihempap dengan lesung batu. Hanya Allah sahaja yang tahu beratnya kepala ini dan sakit. Aku gagahi untuk ke klinik.

Sang suami telah meng ‘offer’ diri untuk bawa aku ke klinik, but aku suruh dia pergi kerja juga. Bagi aku, aku masih boleh ke klinik sendiri.

Then selepas berjumpa doktor, laporsan kesihatan aku mengatakan aku ni demam dan mengalami tekanan darah rendah..Oh my! Dari dulu sampai sekarang ni mengalami masalah yang sama. So aku tahu kalau sakit kepala sangat tue sure tekanan darh rendah!

Yang paling best sang suami plak tanya aku camner nak buat tekanan darah tinggi? Hooiii lagi hilang akal ker! orang lain semua taknak kene darah tinggi la…heheheh. Aku hanya berharapkan kesihatan yang baik berpanjangan.

Ok since demam2 ni. Selera makan memang la takder, tetapi rasa nak makan macam2 tue sangat la ada. Memalam buta aku request nak makan homemade nasi ayam, nasi lemak Kg Baru la, Double Cheese Burger la, Laksam la… Mengalahkan orang mengandung mengidam kan!

Apa2 pun sampai hari ini satu menu pun tak dapat aku rasa. Hahah coz rasa nak makan tue jer ader tapi selera takder, Yang terpaksa makan ubat yang pahit jer. Hahahha.

Alhamdulillah, demam biasa sahaja dan selepas telan ubat and habiskan duit kat klinik berpuluh ringgit, maka sihatla daku. Memang peel aku kot, kalau sakit, bila dah jumpa doktor and dah keluarkan duit tuk ubat , sure sakit akan baik =) (hahah psiko)

Tak sabar rasanya nak update entry pasal vacation ke Pulau Langkawi. InsyaAllah next entry will update soon =)

P1040242

Sunday, February 17, 2013

Bila Mimpi Menjadi Nyata

Wahhh tido dalam senyuman kawe…bila apa yang diidam menjadi nyata.

Alhamdulillah rezeki Allah bagi pada sang suami dikongsi bersama si isteri. Senyum sokmo si isteri pabila requested hadiah birthday FURLA CANDY BAG, dan sang suami kotakan (walaupun pada mulanya dia bising juga dengan rege bag ni) ! Wahhhh! rugi plak rasanya tak request SAMSUNG GALAXY CAMERA (confirm tak dapat coz dah ader camera..hehehe)…heheheh. Melampau tak?

Candy bag ni memang dah lama berkenan, since tahun lepas lagi. Memandangkan tahun lepas, tak dapat so requested untuk hadiah birthday and baru sekarang dapat.Aku pilih Uva Color (purple) . Dia ader 5 colors (kalau tak salah la) untuk yang glitter ni. Syukur sangat. Sungguh happy =). Sayang sang suami banyak2.

Bila dah berdamping dengannya barulah aku tau betapa best n cantiknya bag ni. Serious comel sangat bag ni. And feeling feeling gojes gitewww kan! Hahahhaha…

Sorry uolls kalau gambar ni over plak k…sesekali jer dapat rewards ni.

20130216_21483920130216_214928 20130216_14552820130216_21484720130216_140158 20130216_140321  20130216_173440 Opppsss kepala di potong kerana masa ni adegan 18sg…hahhahaha

20130216_214834    Last but not least dapat sepasang lagi Timberland hasil pujukan menjadi…Fuhhh nasib baik menjadi, kalau tak sure tak dapat punya lah! Tapi memang selesa sepatu jenama ni coz aku dah ader satu n sangat selesa dikala pemakai yang kuat berjalan macam aku.

Sekian kisah rewards di bulan Februari.